Spannende Strijd

Op 12 en 13 juli werd de samengestelde menwedstrijd in Leek verreden, georganiseerd door Stichting Mensport Nienoord. De organisatie was erg tevreden met de belangstelling voor deze wedstrijd en bijzonder verheugd over deelname van de wereldkampioen paramennen, Jacques Poppen. Voorafgaand aan de prijsuitreiking werd hij het zonnetje gezet.

Op zaterdag werden de dressuur en de vaardigheid verreden en was het voor deelnemers en juryleden  afzien qua temperatuur. Anno Zagers was  de verantwoordelijke parcoursbouwer  voor de vaardigheid en voor de hindernissen. Lang niet alle combinaties wisten dit parcours foutloos af te leggen.  Met name in de rubriek enkelspan paard klasse 3 ontstond een bijzonder spannende strijd. Na de eerste twee onderdelen, stonden de eerste vier deelnemers op slechts enkele tienden van elkaar verwijderd.  Tussen de nummer 1 en de nummer 4 was er slechts een verschil van 0,32 punten. Uiteindelijk ging  Paul Versluis er toch met de eerste prijs vandoor.
Ook in verschillende andere rubrieken lagen de einduitslagen dicht bij elkaar en werd er tot het laatst toe gestreden om de eerste plaats.
De winnaars van deze wedstrijd waren: Arjen de Jong (1po1), Rita Qualm (1po2), Mathilde Jutting (1po3), Harry Dijkstra (1pa1), Frans Wijts (1pa2), Paul Versluis (1pa3), Joey van der Sluis (2po1), Arjen Brouwer (2po2&3), Hans Niehof (2pa1&2), Hans Reitzema (2pa3), Woutera van de Kamp (4po2&3), Monte Visser (4pa1).
Er waren nog twee extra prijzen voor de beste dressuurcombinaties bij de pony’s en bij de paarden. Die van de pony’s werd gewonnen door Mathilde Jutting enbij de paarden was dat Jacques Poppen.  Voor de Stichting Mensport Nienoord is volgend jaar een jubileumjaar. Dan wordt de SMW voor de 30e keer georganiseerd en dan wil de organisatie daar een extra tintje aan te geven.

uitslagen

foto’s