terugblik smw 2016

De samengestelde menwedstrijd in Leek van Stichting Mensport Nienoord is nog de enige officiële samengestelde menwedstrijd in de provincie Groningen. Graag wordt deze wedstrijd in stand gehouden. Aan het aantal deelnemers zal het in ieder geval niet liggen. Meer dan 70 menners, waaronder een aantal klasse 4 rijders, kwamen in het tweede weekend van juli naar het mooie landgoed Nienoord.

Ondanks de regenval voorafgaand aan de wedstrijd lagen de terreinen er goed bij. Op zaterdag werden de dressuur en vaardigheid verreden. Het redelijk technische vaardigheidsparcours leverde maar weinig foutloze ritten op. De organisatie had voor de hoogste dressuurscores bij de paarden en pony’s extra prijzen beschikbaar gesteld. Bij de paarden ging deze naar Paul Versluis, enkelspan paard klasse3 (37,28 strafpunten) en bij de pony’s naar Roelf Lamein, vierspan pony klasse 3 (50,08 strafpunten).
Op zondag was het tijd voor de marathon en kon het klassement nog alle kanten op gaan. In de meeste rubrieken zijn de leiders van de zaterdag erin geslaagd de eerste plaats vast te houden. De grootste verschuiving in het klassement vond plaats in de rubriek dubbelspan pony klasse 2/3. Daar was het Sietske Flobbe die vanaf plaats 6 omhoog wist te klimmen en er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor ging.

tekst: Triintje Lamein

 

foto’s van deze twee wedstrijddagen zijn te zien op de fotopagina 2016

de uitslagen zijn hier te vinden: