oefenmaraton 2016

Tweede Paasdag organiseerde Stichting Mensport Nienoord in Leek de eerste buitenwedstrijd van het seizoen voor district Noord. Uitgerekend op deze dag was het weer een grote spelbreker. Frisse temperaturen, regen- en hagelbuien en harde wind maakten het voor de aanspanningen niet echt aangenaam en zorgden voor een zware ondergrond.
Gelukkig had de organisatie vooraf al rekening gehouden met de te rijden route en de lengte van het traject.

Slechts enkele menners besloten zich af te melden en niet aan de start te verschijnen. De jongste menners vertrokken als eersten en hadden er zichtbaar plezier in. Ondanks het weer was het duidelijk zichtbaar dat de paarden en pony’s net zoveel zin in het buitenseizoen hebben als de menners.
Complimenten aan de deelnemers en niet te vergeten de officials en vrijwilligers die de hele dag in weer en wind hebben gestaan om er een mooie wedstrijd van te maken.
Het beste dagresultaat werd gerealiseerd door Gerard Hoeksma met zijn dubbelspan paarden. Hij zette de snelste eindtijd neer en was de terechte winnaar van zijn rubriek. Collega enkelspan menner, groom en kameraad, Harmen van der Werf, zat niet ver van die snelste dagtijd af. Ze trainen vast gezamenlijk.

SSikmaLeek28032016